UiT på verdens største vitenskapelige konferanse i matematikkdidaktikk

Nå er vi hjemme i Norge igjen etter en veldig interessant uke i Hamburg. Konferansen er verdens største innen matematikkdidaktikk og hadde nesten 4000 deltakere. Det var overraskende høyt nivå på de fleste presentasjonene på konferansen og vi kom hjem med mange nye tanker og masse inspirasjon.

Hilja og jeg hadde en poster sammen der vi presenterte prosjektet vårt "Kvensk språkbad i matematikk." I september reiser vi sammen med representant fra Kvensk institutt og en student som har skrevet bacheloroppgave i prosjektet til Canada for å få innspill på utvikling av innovasjonsdelen i prosjektet.


Saeed presenterte en poster fra et prosjekt der han har undersøkt relasjonene mellom kontekst og matematiske samtaler i Vitenuka. Mange var interesserte i å høre mer om prosjektet, og her ser dere Saeed i god diskusjon med en amerikansk lærer. Det var interessant å høre hvor sammenfallende en del av de norske og amerikanske utfordringene er:


Jeg hadde en presentasjon basert på et utvidet paper som ser på spenninger mellom inkludering og kvalitet i inkluderende klasserom.


Paperet kan lastes ned HER, det er basert på mitt doktorgradsarbeid og presenterer en case der en elev med lav måloppnåelse i matematikk jobber med figurtall sammen med to medelever som har middels og høy måloppnåelse i matematikk. 

Noen av presentasjonen er streamet og kan bli sett på nett. Lenker til videoene ligger på ICME 13 sine hjemmesider (trykk på bildet under):


Da er vi straks klare for høstens studenter og vi gleder oss masse til å ta fatt på undervisning og veiledning av oppgaver!Kommentarer

  1. Dette var da et veldig pussig blogginnlegg... Ikke et ord om hvor hyggelig det var å møte andre norske kolleger! :-)

    SvarSlett
  2. Takk for superkonstruktivt innspill, Bjørn. Det skal vi selvfølgelig ta med oss videre :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar