Geocaching en motivasjon for å dra på tur?

Vel overstått påske, håper dere har fått vært ute på tur og nytt naturen både store og små. Her oppe i nord er ikke skisesongen slutt ennå, mens det lenger sør må opp en del høydemeter for å finne snø. Men det går fint å komme seg på tur nuten snø også. Nå når snøen forsvinner er mange ting som dukker opp.

Her er en aktivitet en venninne av meg bruker en del med sine barn. Geocaching, en lærerik, spennede og utfordrende aktivitet for både barn og voksne. Du kan bruke nærområdet eller dra litt lengere på tur på Geocaching, du kan til og med gjøre det i byen.

Geocaching er en utendørsaktivitet, der du bruker en GPS enhet. Deltakerne bruker GPS koordinater og prøver å finne en geocache (beholder) som er gjemt ved de koordinatene. Inni  geocachen ligger det en loggbok som du noterer at du har vært der. En geocache kan være en liten eller en stor beholder. Den kan inneholde en "skatt" som du kan bytte med noe annet.


Det du trenger er en GPS enhet eller en smartphone med GPS slik at du kan navigere til geocacherne. Det fins app som du kan laste ned til telefonen, der kan du merke av de geocacheene du har funnet. Du kan også legge ut din egen geocach og følge med på nett hvor mange det er som har besøkt den.

 
Geocachere fins over hele verden. Det er vanlig for geocachere å gjemme en geocach en plass som er viktig for dem, noe som reflekterer geocacheren sine egenskaper eller interesser som de har. Det er helt sikkert mange geocacher beholdere nært der du bor, og nå når snøen forsvinner er de lettere å finne. Når jeg logger meg inn, kan jeg se at det er tre ceocacher beholdere innen for en radius på 200 m fra her jeg sitter.


Hvordan deltar man i geocachin?
 1. Registrer deg på Basic Membership som er gratis
 2. Besøk siden Hide & Seek a Cache
 3. Slå inn postkoden din
 4. Velg en Geocache fra listen og klikk på navnet
 5. Slå inn GPS koordinatene til geocachen på GPS enheten
 6. Pruk GPS enheten til å finne Geocachen
 7. Signer i loggboken og legg geocachen tilbake der den lå.
 8. Del din tur på nett.
Regler for Geocaching:
 1. Hvis du tar noe fra Geocaheren, så må du legge igjen noe annet.
 2. Legg alltid geocacheren tilbake til sin opprinnelige plass
 3. Skriv i loggboken
 4. Skriv om opplevelsen din på www.geocaching.com
 


Gå inn på denne siden og les mer om Geocaching.

 Kommentarer