Forskerfrø i Vitenuka

Barnehagene forsker

Inger, Tove og Jo Espen hadde besøk av fire forskjellige barnehager i løpet av uka. Ungene fikk være med og undersøke mange fenomener, noe som ga undring og mange spørsmål. Her er noe av det barnehagene var med på og som man kan gjøre hjemme eller i barnehagen.

De fikk oppleve noe ungene betegnet som magisk. En tom flaske med  ballong i varmt vann og i kaldt vann. Hva skjer med ballongen og hvorforskjer det?  Her var det mange gode forklaringer. Dette er lett å gjøre med ungene hjemme eller i barnehagen.

 
Hva skjer med varmt vann når det kommer i lag med kaldt vann? Fyll en balje med kaldt vann og et glass med smal hals med varmt vann og konditorfarge. Hva skjer  når vi setter glasset ned i baljen?

 
Noe ungene syns var spennende var når de fikk se et skjelett og etterpå fikk de plukke kjøtt av en kokt høne for å finne tilsvarende bein som de på skjelettet.

 
Det å få være med barn å utforske realfaglige fenomener er utrolig spennende og lærerrikt for oss voksne. Formidle gjerne spørsmål og forklaringer, og hva som er lett, spennende eller vanskelig av det dere utforsker. Tilbakemeldinger fra dere gir oss erfaringer og ideer vi kan bruke til å utvikle flere undervisningsopplegg og områder vi vil undersøke.
 

Kommentarer