Formidlingsprisen 2015

Forskningsgruppa vår REDINOR (Realfagsdidaktikk i nord) som er en tverrfaglig og tverrfakultær gruppe som har deltakere fra blant annet biologi, matematikk, kjemi, friluftsliv og matematikkdidaktikk fikk i år HSL-fakultetets (UiT) formidlingspris.

Dekanen trakk fram gruppas arbeid som "tradisjonelle konferanser, arrangementer og seminarer, og publikasjoner." Noen eksempler på dette arbeidet er: (1) Stig Misund som har en sentral rolle i den naturlige skolesekken, der han både er med og utvikler tilbudet i skolesekken og jobber direkte mot avtakerfeltet til lærerutdanninga. (2) Saeed Manshadi forsker på REDINORs arbeid under Vitenuka, der han ser på hvordan elevenes erfaringer og kontekst kan være synlig i deres matematiske diskurs. (3) Gunnar Søderbacka som har et nært samarbeid med flere forskere i Russland, der han i hovedsak jobber med matematisk modellering. Gunnar har i tillegg arbeidet med å utvikle modeller for professor Lauri Oksanen, og han har veiledet doktorgradsstudenter i ren matematikk fra blant annet Ghana. (4) Tove og Inger Anundsen jobber med en stor casestudie om "Mat fra naturen i barnehagen," som de allerede har hatt presentasjoner om på flere store konferanser, både i og utenfor Norge. Dette var en liten smakebit om forskningsgruppas formidling og jeg kunne fortalt mye mer.

Her ser dere Mona Kvivesen og dekan Sonni Olsen da Mona var i Tromsø for å ta imot prisen:

Bilde hentet fra uit.no, fotograf: Stig Brøndbo.

Forskningsgruppa REDINOR er en av de få forsknigsgruppene som har sin opprinnelse fra gamle Høgskolen i Finnmark, så jeg synes det er ekstra stas at ledelsen ved UiT viser at de setter pris på arbeidet vårt.

Da er det bare å brette opp ermene og gjøre seg klar til 2016. En av de første postene på programmet er Vitenuka, som er i februar. 

Kommentarer