Forskningstorget 2015 - Brøkvafler og desimalsaft

Nå har vi hatt forskningstorg og jeg må si jeg er imponert over hvor interessert folk er i matematikk. De fleste som kom innom hadde med seg barn og var opptatt av hvordan de kan støtte barna i arbeidet med matematikk. Men vi hadde også en del utenlandske mennesker innom. En gruppe canadiske var veldig interesserte i norsk utdanning og noen tyske ungdommer lekte seg med å plassere brøker på tallinja vi hadde hengt opp.

Det som imponerte meg aller mest var foreldre som åpenhjertlig fortalte om egne erfaringer med matematikk fra egen skolegang og om hvordan dette har påvirket deres måte å snakke med barna om matematikk. En dame fortalte hvordan hun hadde lært seg å 'overleve' mattetimene ved å aldri stille spørsmål ved noe, bare jobbe hardt med å huske det hun ble fortalt. Hun fikk aldri noe godt forhold til matematikken og hun ønsket over alt i verden å gi sine barn muligheten til å forstå matematikk.

Dagen i dag og historiene vi har fått høre viser hvor viktig arbeidet vi gjør er. Her er noen bilder fra i dag. Vi hadde "leksehjelp" på en del av standen vår og det var populært å få hjelp fra våre vitenskapelige assistenter:Både små og store lot seg engasjere, her er det diskusjoner om hvor på tallinja en av brøkene hører hjemme:


Alle som løste en brøkoppgave (eller trengte vafler for å konkretisere en oppgave) fikk vafler og våre vitenskapelige assistenter hadde omtrent ikke et rolig øyeblikk, vaffelsteking og brøksamtaler ble det derimot mye av:


Måling og desimaltall:


Ingenting er som en vaffel når du skal regne med brøk:


God brøkhelg!


Kommentarer