Realfagsjentene feirer kvinnedagen med Finnmarksløpet

I går kunne vi se på VGTV at studenter på Markedshøyskolen vurderte kvinnelige ledere som dårligere enn mannlige ledere. Halvparten av studentene i studien leste en tekst som beskrev en mannlig toppleder, mens den andre halvparten leste en tekst med identisk innhold, men omskrevet til å omhandle en kvinnelig toppleder. Den kvinnelige lederen ble beskrevet som egoistisk, kald, ikke-ideell mamma og bitch. Den mannlige lederen derimot ble beskrevet som genuint opptatt av jobben, hardtarbeidende, kompromissløs, elsker det han driver med og typisk leder.


Dette innlegget på VGTV viser at kvinnedagen fortsatt også har en plass i Norge, et av verdens mest likestilte land. 

Vi har imidlertid ikke feiret kvinnedagen med VGs innlegg. Vi har feiret den med Finnmarksløpet og målgangen for juniorklassen der. I klassen Finnmarksløpet Junior kjører deltakerne over 200 km med hundene sine og i år var det 9 deltakere i klassen. ALLE deltakerne var JENTER! Her ser dere oversikt over løperne og resultatene, oppdatert kl. 14:52.


I år har Finnmarksløpet VM-status og her snakker vi at menn og kvinner konkurrerer mot hverandre på like premisser. Og til tross for at det tradisjonelt har vært flere mannlige deltakere enn kvinnelige, har vi sett både menn og kvinner først over målstreken. Dette er antakelig litt av bakgrunnen for t-skjorta man kan kjøpe hos Finnmarksløpet:


God 8. mars!

Kommentarer