Sommerskole i Realfag med biologi og fysikk

Siste dagen av sommerskolen var vi ute hele dagen. Det var 29 grader og knall sol. Det var en utrolig fin  dag. I tillegg til bading og grilling hadde vi et godt faglig opplegg.

Vi startet dagen med buss opp til et vann der det ble trukket garn som hadde stått over natta. I garnet var det både røye og gjedde.

Deretter dro vi til en liten elv der elevene fisket ørret. Vi sløyde og dissekerte fiskene. Der kunne vi studere de tre fiskeslagene og se på forskjeller og likheter. Her ble hjertet, nyrene, galleblæra, magesekken og tarmene studert. Vi sjekket ørebeinet (otolitten) til fisken for å prøve og finne ut alderen på fisken.


Deretter grillet stekte vi fiskene og alle fikk smake. Det var mange som ikke hadde smakt gjedde tidligere, blant annet undertegnede. Fersk fisk er nydelig, spesielt når man er ute på tur.


Etter lunsj hadde vi fysikk. Vi laget  forskjellige skovlhjul; et av potet, grillspyd og plastskjeer og av et sykkelhjul med skjeer og montert dynamo. Strømmen i elva klarte å få lys i sykkellykta. Vi hadde også et vannkraftverk der ungdommene måtte gjøre noe med vannfallet for å få nok energi til å tenne lyspæra.



Kommentarer