Ut på tur aldri sur

Vi tar ofte med ungene på tur både i skolen og privat

Noen unger elsker det, mens andre gir utrykk for at de ikke er fult så glad i tur livet. Noen unger deltar aktiv i de voksnes aktiviteter som å lage bål, fiske, samle inn ved og er raskt ute med å lage hoppbakke, akebakke eller klatre i trærne. Andre samler kvister og starter egne leker på tur. Alt dette er flotte aktiviteter som vi skal gjøre på tur, men hva med å få ungene interessert i mangfoldet. La ungene få oppgaver som de kan utforske og lære mer om naturen.

Det å være ute i på tur er en fin mulighet til å få flere timer naturfag inn i skolen da vi allerede skal ha aktivitetsdagen. Her er det lurt å tenke tverrfaglig, og trekke inn naturfagene.
 


Denne uka skal jeg skrive om en del aktiviteter som er fine for skoler og privatpersoner å gjøre på tur i vinterhalvåret, og som er direkte knyttet mot kompetansemål i skolen, men samtidig kan gjøres uten for mye utstyr.

Har du noen forslag eller erfaringer med å holde på med naturfaglig relaterte aktiviteter når man er på tur med unge? Del gjerne med oss.

Kommentarer