Finnmarksløpet - partall og oddetall

Det må jo blogges om Finnmarksløpet i dag også. Gratulerer til Ronny Wingren med seier i FL-500. Fantastisk flott innsats av både hunder og kjører. Hilde Askildt ble beste norske kjører og beste kvinne, kanonbra kjørt! Forøvrig må det nevnes at det å gjennomføre #Finnmarksløpet er en seier i seg selv.

I 1000 kilometers klassen er ingenting avgjort så der følger vi fortsatt teten med stor spenning. Mange kjørere ligger tett og Finnmarksløpets resultatservice besøkes hyppig.

For de yngste barna kan hundespann være et fint utgangspunkt for å snakke om partall, oddetall, dobbelt og halvparten. La barna være med å undre seg:

- Hvor mange hunder er det i et hundespann med fire hunder på hver side?
- Hvor mange hunder er det på hver side i et spann med totalt16 hunder?
- Hvordan ser et hundespann ut dersom antallet hunder er et partall?
- Hvordan ser et hundespann ut dersom antallet hunder er et oddetall?
- Hva skjer hvis man plusser to oddetall? Hva med et partall og et oddetall?

For de aller yngste kan man gjerne la barna lage eller tegne egne hundespann og bruke disse som utgangspunkt for samtalen og undringen. For de som er litt eldre kan man oppmuntre barna til å lage regnefortellinger og skrive de med matematikkspråk (her kan det komme både symboler, tegning eller en blanding).

Her er et utdrag fra en artikkel som er sendt inn, men ikke trykket ennå. Utdraget under fra samtalen mellom voksne og barn viser hvordan barna medvirker i utformingen av aktiviteten fra starten av.


Følger dere med på Finnmarksløpet?

Kommentarer