Dyrelivet om vinteren

Det å observere dyr er alltid spennende aktivitet, men kan være vanskelig når man er en hel gjeng på tur. Å finne dyrespor kan være en fin aktivitet, spesielt når det er falt nysnø eller når snøen begynner å smelte på våren. Hvilke dyr er det lett å finne spor etter? Og hvor er det lett å finne spor. Her vil jeg anbefale å ha kamera med for å kunne dokumentere sporene. De fineste bildene får man på kvelden.

Her er det en rev som har vært å gått
 
Noen ganger kan det se ut som flere dyr har vært å gått i lag. De har nok ikke vært samtidig. Her er det rev, hund og elg som har vært å gått. Hundesporene kom da hunden min ble veldig interessert i hva jeg holdt på med.
 
Rev, hund og elg


Vi kan finne andre spor enn fotspor når vi er ute i skogen. Vi kan finne avføring, liggeplasser, rester etter at de har vært å spist. For å lære de minste å identifisere avføring så har NRK super et spill der man skal finne ut hvem har bæsjet.
Her er link til spillet

 Her har elgen vært å "bæsjet"
 
Her har elgen vært å forsynt seg av knoppene
 
Dette er under et furutre, der ekornet har spist konglefrø
Miljølære kan man registrere funn. Kanskje dere er de første til å registrere et dyr i deres nærområde. Gå inn på miljølære og se hvilke dyr som er registrert der du bor.

Kommentarer