Algebra app

Algebra er et viktig emne i matematikk, men mange elever sliter med emnet. Her ser du et eksempel på algebraiske uttrykk (hentet fra spillet DragonBox):

http://www.dragonboxapp.com/
 
Uttrykkene over kunne vært hentet fra en matematikkbok for ungdomstrinnet, men er faktisk hentet fra en algebra app som heter DragonBox. Spillet legger opp til at man får øvd seg på ferdigheter (regneregler) som er nyttige å kunne for å løse algebrauttrykk som vist på bildet over. For å ufarliggjøre symbolene (som vi ser flere eksempler på i bildet over), introduseres alle regnereglene med figurer først (se bildet under):
  
http://www.dragonboxapp.com/
 
I bildet over er det ikke mye som likner på verken algebra eller tradisjonell matematikk, men dette er faktisk oppgaver som er ment å legge grunnlag for oppgavene i det øverste bildet.
 
De som har laget spillet forteller om gode resultater for elever som har prøvd ut spillet, en uformell test viser faktisk at etter 2 timers spill klarte 80 % av elevene å løse likninger i matteboka. Du kan lese mer om spillet og testen her på Dagbladets nettsideHer kan du også lese hvordan det gikk da Jan Omdahl, en 51 år gammel "matteidiot", prøvde å lære algebra med spillet. Han forteller at symboler ga han fobiske reaksjoner da han var elev og at han nå har prøvd spillet for å se om også han kan klare å lære algebra.
 
Her kan du se den offisielle traileren til DragonBox:
 

 
Har du eller dine barn prøvd DragonBox? Tror du matematikk kan læres gjennom spill? Hvilke erfaringer har du med algebra som skolefag? Synes du DragonBox bør brukes av skoler?

Kommentarer

  1. dragon box er helt unktfor å lære algebra til unger. slike gratis spill  var normal når jeg var 6. men nå, ser jeg at flere vælger lærsom, pågrunn av ustabiliteter rundt om

    SvarSlett

Legg inn en kommentar